Fundatia Armand Ploiesti, Ploieşti

actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

Descriere

Fundaţia ARMAND este implicată într-un proiect care urmăreşte înfiinţarea unui Centru de terapie şi recuperare destinat copiilor diagnosticaţi cu autism. Obiectivul principal al Centrului este dezvoltarea şi desfăşurarea de programe complexe de terapie individuală şi de grup pentru copiii diagnosticaţi cu autism, de care vor beneficia, într-o primă etapă a proiectului, cinci sau şase copii. Tratamentul intensiv presupune între 20 şi 40 de ore de terapie pe săptămână (terapie comportamentală aplicată -ABA, logopedie, socializare, kinetoterapie), cu materiale educaţionale speciale. În cadrul Centrului promovat de Fundaţia ARMAND, copiii vor lucra individual şi în grup, fiecare având materiale specifice de terapie. Scopul terapiilor specifice care se recomandă copiilor cu autism este acela de a-i ajuta pe copii să devină independenţi şi de a se putea descurca într-un grup de aceeaşi vârstă cu ei.


Profil lung
Fundaţia ARMAND îşi doreşte ca acest Centru să funcţioneze în condiţii cât mai bune şi să ofere un sprijin real, de fond şi nu unul de formă, persoanelor cu autism de peste 12 ani. În dezvoltarea acestui proiect, împreună cu personalul medical şi de asistenţă, ne propunem să desfăşurăm şi câteva activităţi în aer liber, fiind bine ştiut faptul că una din problemele majore ale persoanelor cu autism este acela că duc o viaţă izolată, de cel mai multe ori închişi în locuinţele lor, fapt care nu poate decât să le agraveze starea. Un alt obiectiv de suflet al Fundaţiei ARMAND este înfiinţarea în judeţul Prahova a unor "case protejate" pentru persoanele cu dizabilităţi fizice şi psihice, în care aceştia să-şi găsească un cămin şi o oază de linişte şi siguranţă pe parcursul vieţii lor de adult. Evident că un astfel de proiect este deosebit de amplu şi costisitor. În cazul ambelor proiecte este absolut necesară implicarea autorităţilor publice, inclusiv a primăriilor, a Consiliului Judeţean şi a autorităţilor sanitare, CJAS Prahova, pentru a putea susţine finanţarea multianuală a acestor activităţi.
Cuvinte cheie:
Kinetoterapie, Logopedie, Socializare, Sindrom down, Copii cu autism, Editare revista autism ph, Evaluare copii cu tulburari cognitive, Terapie comportamentala aplicata
Fundatia Armand Ploiesti apare în următoarele categorii:

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Fundatia Armand Ploiesti!

Împărtășește-ți experiența!

Firme similare în apropiere

 1. Strada Târgoviştei Nr. 9
  100299  Ploieşti
  0724 589 680
 2. Gheorghe Grigore Cantacuzino Nr. 43
  100011  Ploieşti
  0244 510 808
 3. Strada Andrei Muresanu 56
    Ploieşti
  0244 - 530875
 4. Strada Alexandru Donici 6
  100025  Ploieşti
  0244/511.539
 5. Strada Castor Nr. 255
  100111  Ploieşti
  0735862319
 6. Strada Eruptiei Nr. 3, Bl. E 3, Sc. A, Et. 1, Ap. 6
  105600  Câmpina
  0344 145 493
 7. Harta firmelor asemănătoare din apropiere