Muzeul Judeţean de Artă Prahova 'ion Ionescu-Quintus, Ploieşti

3 Păreri
actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

Descriere

Muzeul de Artă Ploieşti îşi are originea în Pinacoteca Municipiului Ploieşti, înfiinţată în noiembrie 1931 în urma eforturilor consecvente ale unui grup de vază de intelectuali ploieşteni, între care avocatul, omul politic şi colecţionarul de artă Ion Ionescu-Quintus, arhitectul Toma T. Socolescu, istoricul Dumitru Munteanu-Râmnic, cu sprijinul autorităţilor locale şi în cadrul Aşezămintelor Culturale "Nicolae Iorga". După Marea Unire din 1918, s-au luat numeroase măsuri, la scară naţională, pentru organizarea unei reţele de muzee specializate. Astfel, dispunând de o colecţie de artă românească din perioada clasică, modernă şi vizând achiziţii de la artiştii contemporani epocii respective, Pinacoteca Municipiului Ploieşti se alătura muzeelor de artă deja existente la acea dată, între care Muzeul Brukenthal, Pinacoteca Naţională, Muzeul "Theodor Aman", Muzeul "Anastase Simu", Muzeul "Toma Stelian", pinacotecile din Cluj şi Iaşi etc.


Cuvinte cheie:
Arhitectura, Case memoriale, Muzeu, Antichitati, Arta decorativa, Medalioane, Muzeu de arta, Cultura, Unelte, Grafica, Expozitii, Monumente, Sculptura, Pictura, Comemorari, Evenimente culturale, Colectie, Artă decorativă, Grafică, Colecţii, Expozitii temporare, Vernisaje, Muzeul de arta, Achiziţii, Domnitorii, Donaţii, Pictorii, Scriitorii, Muzeul nicolae grigorecu, Aniversari culturale, Colectii de arta, Colecţia de pictură, Concursuri de arta, Matinee muzeale, Muzee expozitie, Poetii, Programul de vizitare, Serate muzeale, Vasde
Muzeul Judeţean de Artă Prahova 'ion Ionescu-Quintus apare în următoarele categorii:

Păreri

Georgina
merita sa vizitati

, actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

daca si dumneavostra sunteti interesati in arta venit nu ratati ocazia de a vizita Muzeul Judetean de arte ion Ionescu quintus. Merita, o sa fie o experienta unica.
#arta#medalioane#culturala#muzeu
Scrie comentariu    Semnalează o părere abuzivă

Muzeul de Arta

, actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

Am fost de cateva ori la acest muzeu pentru a admira expozitiile de pictura si de sculpturi. Pretul biletului de intrare este destul de mic, iar pentru cei pasionati de arta, acest muzeu reprezinta un loc ideal pentru a admira lucrari ale pictorilor si sculptorilor romani, precum si ale artistilor internationali

Dobrescu Ana-Maria-Iuliana
MUZEUL JUDETEAN DE ARTA PRAHOVA "ION IONESCU-QUINTUS"

, actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

Daca esti un pasionat al artei,atunci nu ezita sa faci o vizita acestui muzeu.Muzeul ofera expozitii de arta, arhitectura, medalioane, vase, unelte .Iti poti imbogatii cultura,deci ce mai astepti?

Scrie o părere pentru Muzeul Judeţean de Artă Prahova 'ion Ionescu-Quintus!

Cunoşti firma Muzeul Judeţean de Artă Prahova 'ion Ionescu-Quintus? Împărtășește-ți experiența!

Firme similare în apropiere

 1. Strada Castor Nr. 2
  100111  Ploieşti
  0244/599.416
 2. Strada Prahovei Nr. 36
  105900  Plopeni
  0244 220 308
 3. Baicoi
    Băicoi
  0722/190.336
 4. Harta firmelor asemănătoare din apropiere